Nieuws

AANGEPASTE WINTEROPENINGSTIJDEN

In de winterperiode is de speeltuin niet meer elke dag geopend. Doordat het vroeger donker wordt en het weer ook vaak minder aanleiding geeft tot buite spelen is het in de speeltuin vaak erg rustig. Soms zelfs zo rustig dat open blijven weinig zin heeft. Vandaar dat vanaf 15 november tot 1 maart de speeltuin slechts beperkt geopend is. Hieronder lees je meer over de Winteropeningstijden! 

Lees verder

6 juni 2018 - Speeldag voor het Leger Des Heils

Op 6 juni organiseren vier studenten van de Hogeschool Rotterdam, in samenwerking met de Leidschendamse Speeltuin Vereniging, een evenement geheel in het teken van een ander! Deze speeldag voor het Leger des Heils is voor iedereen (ook niet-leden) helemaal GRATIS. Het enige wat jij kunt doen is een oud kledingstuk meenemen, zodat we samen weer heel veel andere kinderen blij kunnen maken. De middag staat volgepland met een heleboel gezellige oud-Hollandse spelletjes* en er wordt gezorgd voor limonade en hapjes! Het hek is open van 13.30 tot 17.30 uurKomen jullie ook helpen? Samen maken we het verschil. Meer informatie: https://www.facebook.com/events/229618521130784/Lees verder

19 mei 2018 - Feestelijke opening nieuw speeltoestel

We trekken de kinderchampagne uit de kast, want.. we hebben iets te vieren! Sinds vorig jaar is de Leidschendamse Speeltuin in het bezit van een prachtig nieuw speeltoestel. Velen hebben hem al getest, maar we moeten hem natuurlijk nog wel even officieel openen! Daarom nodigen wij iedereen (ja, ook niet-leden) uit om dit op zaterdag 19 mei met ons te doen.  Vanaf 13.00 uur zullen we het hek open doen en zorgen meteen voor een feestelijk ontvangst. Van 13.30 uur tot 15.00 uur hebben we een te gekke roofvogelshow geregeld en.. daarna kun je ook nog eens met de vogels op de foto! Daarna zullen we met zijn allen de afterparty in gang zetten. Gezellig, toch? Tot dan! 

// GRATIS TOEGANG!Lees verder

31 maart 2018 - Paasontbijt

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud en lid van de Leidschendamse Speeltuin Vereniging? Kom dan gezellig met ons Pasen vieren. Uiteraard gaan we weer met zijn allen op zoek naar het Gouden Ei en is er daarna tijd voor een uitgebreid ontbijtje. Vind jij dit jaar het Gouden Ei? Inschrijven kan tot en met 24 maart en uitsluitend aan de bar. Ook vragen wij om een borg van €5,- per kind, achteraf krijg je dat uiteraard weer terug! Voor meer informatie kunt u terecht op ons mail-adres of op de Facebook-pagina. 

Lees verder

10 maart 2018 - Heel Nederland doet!

In samenwerking met het Oranje Fonds, staat op zaterdag 10 maart de grote NL-DOET actie op de planning. Altijd al iets voor de speeltuin willen betekenen? Dat kan! Van 10:00 tot 13:00 uur steken we met zijn allen de handen uit de mouwen om de Leidschendamse Speeltuin Vereniging weer op en top te maken. We zijn op zoek naar toppers die ons bijvoorbeeld kunnen helpen het terras zandvrij te maken, alle tafels en stoelen een grondige schoonmaakbeurt te geven of de spelletjeskast uit te zoeken. Voor lunch wordt uiteraard gezorgd! Helpen jullie ons mee? Graag! Meld je aan via https://www.nldoet.nl/klus/37837

Kunt u die dag niet, maar wilt u de speeltuin toch zo nu en dan eens komen helpen? Wees vrij om u aan te melden als vrijwilliger. Dan kunnen wij u af en toe benaderen, mochten wij meer van dit soort fijne initiatieven onder ogen komen. Lees verder

Winterperiode

In de maanden november, december, januari en februari is het toch net wat te koud om gezellig buiten te spelen. De Leidschendamse Speeltuin Vereniging hanteert daarom de openingstijden volgens de winterperiode. In deze maanden is de speeltuin uitsluitend open op woensdag van 13:30 tot 17:00 uur, op de vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur en de zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur. Vanaf maart zullen we weer de hele week open zijn. Maar.. niet getreurd! De maandelijkse kinderbingo en knutselmiddagen gaan nog wel gewoon door. Benieuwd naar de data? Neem eens een kijkje in de "agenda" of op onze Facebook-pagina! Voor vragen kunt u altijd terecht op ons e-mailadres (info@leidschendamsespeeltuinvereniging.nl) of bel tijdens openingstijden naar 070 320 04 48.

Lees verder

Fijne feestdagen en een gelukkig 2018!

Openingstijden in de Kerstvakantie:

Vrijdag 22 december - 13:30 tot 17:00 uur
Zaterdag 23 december - 13:30 tot 17:00 uur
Zondag 24 december - Gesloten
 
Maandag 25 december - Gesloten
Dinsdag 26 december - Gesloten
Woensdag 27 december - 13:30 tot 17:00 uur
Donderdag 28 december - 13:30 tot 17:00 uur
Vrijdag 29 december - 13:30 tot 17.00 uur
Zaterdag 30 december - 13:30 tot 17:00 uur
Zondag 31 december - Gesloten
 
Maandag 1 januari - Gesloten
Dinsdag 2 januari - 13:30 tot 17:00 uur
Woensdag 3 januari - 13:30 tot 17:00 uur*
Donderdag 4 januari - 13:30 tot 17:00 uur
Vrijdag 5 januari - 13:30 tot 17:00 uur
Zaterdag 6 januari - 13:30 tot 17:00 uur
Zondag 7 januari - Gesloten


Lees verder

2 december 2017 - Sinterklaasviering in de Speeltuin

Op zaterdag 2 december 2017 was het dan zo ver.. het Sinterklaasfeest in de Leidschendamse Speeltuin Vereniging. Een van de mooiste voordelen als lid zijnde, is de viering van dit soort gezellige dagen. Maar liefst 71 kinderen hebben zich aangemeld voor deze ochtend en we hebben met zijn allen erorm genoten. Er werden gretig taai-taai poppen vol met chocoladesaus, slagroom en spikkels versierd en alle kinderen hebben hun hart en ziel in de tekeningen gestopt. Na een (enorm hard en vals) liedje, stonden er maar liefst 4 enorme jute zakken met cadeaus voor onze deur! Ja, echt waar, de Sint had voor alle 71 stuk voor een stuk een mooi cadeau gekocht! We willen iedereen die zaterdag aanwezig was nogmaals enorm bedanken voor hun komst en hopen dat we nog veel vaker zoveel blije snoetjes in de Speeltuin mogen zien. Lieve Sinterklaas, tot volgend jaar! Namens het bestuur en alle vrijwilligers van de Leidschendamse Speeltuin Vereniging.

Lees verder

5 juli 2017 - Zomerfeest

Het is weer zover.. de zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het allergezelligste feestje van het jaar weer plaatsvindt in de Leidschendamse Speeltuin; het zomerfeest! Op 5 juli a.s. nodigen wij al onze leden uit om het begin van de zomer samen met ons te komen vieren. Er staat weer een hoop gezelligs op het programma. Ook benieuwd wat wij dit jaar voor alle kinderen in petto hebben? Kom woensdag dan gezellig bij ons langs! We kunnen alvast verklappen dat er weer een aantal mooie springkussens en spelletjes in de speeltuin te vinden zijn en aan leuke andere activiteiten is er natuurlijk geen gebrek. Het zomerfeest is uitsluitend voor onze leden en vergeet op de dag niet de uitnodigingen mee te nemen. Dit maakt het voor ons makkelijker en overzichterlijker! We hopen er, samen met al onze trouwe én nieuwe leden, weer een prachtige dag van te maken.

28/06/2017Lees verder

Vrijwilligers gezocht!

Wij zoeken vrijwilligers voor verschillende taken binnen onze speeltuin. Ben jij die enthousiaste man/vrouw (16+) die in de leukste speeltuin vanLeidschendam wil helpen met het organiseren van activiteiten voor kinderen? Kun jij onze speeltuin goed vertegenwoordigen op internet en in de media? Misschien ben je wel een kanjer op het gebied van secretariële taken of kun je juist goed klussen en zie jij onderhoudswerkzaamheden daar waar ze opdoemen? In dat geval ben jij wellicht voor ons een waardevolle en welkome collega. Wij zijn op korte termijn op zoek naar gezellige leden voor in ons bestuur. Ook kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken die willen helpen bij grote
schoonmaak-, opruim- en herstelklussen of met het (speel-)tuin en gebouwonderhoud. Ben je geïnteresseerd? Neem dan alsjeblieft contact met ons op door een mailtje te sturen met je contactgegevens, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Lees verder