Nieuws

update i.v.m. aangescherpte maatregelen Corona

Vandaag is tijdens de persconferentie van de heren Rutte en de Jonge bevestigd waar we eigenlijk al ‘bang’ voor waren: de maatregelen zijn (landelijk) aangescherpt. Dit heeft ook gevolgen voor onze speeltuin. Graag informeren wij jullie hier verder over.

 

De speeltuin blijft open…

Vooralsnog kan de speeltuin op de reguliere openingstijden open blijven. Dit omdat er voor buiten een maximaal aantal bezoekers geldt van 40 (ouder dan 13 jaar).

 

…maar de kantine gaat dicht…

Voorlopig (tot de maatregelen weer versoepeld worden) gaat de kantine dicht. De toiletten kunnen nog wel gebruikt worden, maar de bar zal gesloten blijven en ook kan er binnen niet plaatsgenomen worden. Het gebouw is alléén geopend om de toiletten toegankelijk te houden.Lees verder

FEESTELIJKE (HER-)OPENING 21 MAART GAAT NIET DOOR

Vanmiddag heeft minister-president Rutte een persconferentie gehouden waarin gemeld werd dat evenementen waarbij meer dan 100 personen betrokken zijn, afgelast worden.
Omdat wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM volgen en de veiligheid van onze bezoekers bij ons voorop staat, moeten we helaas onze feestelijke (her-)opening afgelasten.
We hopen op een later tijdstip er alsnog een feest van te kunnen maken!


Lees verder

UPDATE I.V.M. CORONA-VIRUS (15/3/2020)

In verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van het corona-virus heeft het bestuur besloten om omwille van de gezondheid van bezoekers én medewerkers de speeltuin (in ieder geval) tot 1 april te sluiten.

Met alle leden die in de periode tot 1 april de speeltuin hebben gereserveerd, is/wordt contact opgenomen over het annuleren of verplaatsen van de reservering.

De ALV die gepland stond voor 15 april zal worden verplaatst naar een andere datum. Meer informatie hierover volgt later.Lees verder

Speeltuin in mei nog gesloten, maar in juni (onder voorwaarden) weer open

Zoals bekend zijn wij op dit moment helaas gesloten i.v.m. de Corona-maatregelen. Nu de maatregelen rondom het Corona-virus langzaam maar zeker weer wat versoepeld worden, kunnen wij binnenkort ook weer open. Maar dit moet dan natuurlijk wel op een zo veilig mogelijke manier. Wij zijn daarom op dit moment hard aan het nadenken hoe wij het een en ander vorm gaan geven.

Voor nu betekent dit dat wij in ieder geval de gehele maand mei nog gesloten zullen zijn.

In juni zullen wij weer open gaan en kan er (eindelijk!) weer gespeeld worden op de nieuwe speeltoestellen! Hoe dit precies allemaal in zijn werk zal gaan en wat de openingstijden zullen zijn, laten we jullie binnenkort weten. Wel weten we al dat het clubhuis in de maand juni gesloten zal blijven. Ook zal de speeltuin deze maand alleen geopend zijn voor leden. Dit omdat er een maximaal aantal bezoekers mag zijn en we onze leden als eerste de gelegeneheid willen geven om weer te komen spelen.

Het zal dus niet allemaal meteen zijn zoals het was, maar het begin is er!

Stay safe en hopelijk tot snel!Lees verder

VANAF WOENSDAG 3 JUNI KAN ER WEER GESPEELD WORDEN DOOR ONZE LEDEN!

VANAF WOENSDAG 3 JUNI KAN ER WEER GESPEELD WORDEN DOOR ONZE LEDEN!
Vanaf 3 juni zullen wij weer open gaan en kan er eindelijk (weer) gespeeld worden op de nieuwe speeltoestellen. Vanwege de richtlijnen van het RIVM zullen ook wij echter een aantal maatregelen moeten nemen om te voldoen aan alle eisen. Aangezien wij een speeltuin zijn voor kinderen, willen we er voor zorgen dat zij weer op een veilige manier lekker buiten kunnen spelen.
Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen er in de periode 03/06-01/07 maximaal 30 personen ouder dan 12 jaar tegelijkertijd op ons terrein aanwezig zijn, met inachtneming van de 1,5-meter-regel. Voor kinderen tot 12 jaar geldt geen maximaal aantal
aanwezigen en is ook de 1,5-meter-regel niet van toepassing. Wij willen dat zo veel mogelijk kinderen weer bij ons kunnen komen spelen. Wij zijn daarom voor de periode 3/6-1/7 tot de volgende maatregelen gekomen. Dit betreft uiteraard een aanvulling op
de ‘standaardvoorschriften’ van het RIVM:
1) Onze vrijwilligers zullen bijhouden hoeveel volwassenen (personen ouder dan 12 jaar) zich op ons terrein bevinden. Indien het aantal van 30 is bereikt, wordt er geen toegang meer tot de speeltuin verleend. Pas als er weer mensen weggaan, kunnen anderen weer toegang krijgen.
2) Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk van onze leden voor een dichte deur komen te staan, is de speeltuin in deze periode dan ook ALLEEN GEOPEND VOOR LEDEN van onze speeltuin. Bij de toegang zal het lidmaatschap worden gecontroleerd. Omdat de betalingstermijn van de contributie 2020 ruimschoots is verstreken, geldt: niet betaald is geen lidmaatschap! Het is ook niet mogelijk om aan het hek een lidmaatschap weer te activeren.
3) Het clubhuis zal gesloten zijn. Dit betekent ook dat er GÉÉN gebruik kan worden gemaakt van de toiletten.
4) Omdat het clubhuis gesloten is, is voor deze periode het gebruik van eigen consumpties toegestaan.
5) Er worden geen activiteiten georganiseerd
6) Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten spelen, is het belangrijk om per lidmaatschap maximaal één ouder/begeleider te laten meekomen. Er zal daarom door vrijwilligers extra toezicht gehouden worden.
7) De speeltuin kan niet gehuurd worden voor feestjes.
8) Er is, in verband met de beperktere beschikbaarheid van onze vrijwilligers sprake van aangepaste openingstijden:
De speeltuin zal geopend zijn op woensdag,
zaterdag en zondag van 13:30 tot 17:30.
Medio juni neemt het bestuur een besluit over de opening na 1 juli. Uiteraard brengen wij jullie voor 1 juli op de hoogte van ons besluit.


Lees verder

Leidschendamse Speeltuinvereniging vanaf 1 juli rookvrij

Besluit uit de ALV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 april 2019 hebben de leden unaniem gekozen voor het rookvrij maken van de speeltuin. Daarom zal vanaf 1 juli 2019 de speeltuin rookvrij worden gemaakt. Alhoewel dit voorstel ook al in de ALV van 2018 ter sprake is geweest, zal het nu dan ook echt invulling krijgen in dit buitenspeelseizoen 2019 door de aftrap te geven aan de invoering van een rookvrije speeltuin. Het bestuur en de vrijwilligers zullen iedereen vragen die in de speeltuin komen het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee willen we uw en onze kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. 

Veilig en gezond

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speeltuin bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. 

Wat verandert er bij ons?

Iedereen is en blijft van harte welkom in de speeltuin. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is het hele speelterrein, terras en kantine van de speeltuin vanaf nu rookvrij. Wij vragen rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein. Bij de garagedeuren, naast de fietsenstalling, waar vrijwel nooit kinderen spelen, zal het nog wel toegestaan zijn om te roken. 

Heeft u vragen over dit bericht? Stel deze gerust via info@leidschendamsespeeltuinvereniging.nl.Lees verder

Kom je 19 juni meedenken over de inrichting van de speeltuin?

Beste leden,

 

De Leidschendamse Speeltuin Vereniging huurt de grond van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ook een groot gedeelte van de speeltoestellen is eigendom van de gemeente. Dit betreft de speeltoestellen op het voorterrein. De gemeente wil dit voorterrein gaan ‘aanpakken’ en vraagt alle leden om hierover mee te denken, zoals te lezen in onderstaande uitnodiging van de gemeente:

 

De gemeente Leidschendam-Voorburg zorgt graag voor een leefbare en speelbare woonomgeving. Dit betekent dat de omgeving veilig, aantrekkelijk en uitdagend moet zijn. De wens vanuit de gemeente is om verbeteringen vanuit de gebruikers te laten komen. Daarom nodigen wij jullie graag uit om mee te denken voor de nieuwe herinrichting van het voorste gedeelte van de Leidschendamse Speeltuin vereniging.

 

Bewoners inventarisatie bijeenkomst

Om de ideeën en wensen van de omwonenden en de kinderen op te halen organiseert de gemeente een bewoners inventarisatiemiddag. Deze middag wordt begeleid door bureau Speelplan, een onafhankelijk ontwerpbureau voor speelruimte op het gebied van spelen, sporten en bewegen.

Op woensdag 19 juni is iedereen van harte uitgenodigd om ideeën voor de nieuwe inrichting met ons te delen. Voor kinderen uit de omgeving (lid en niet leden) is dit dé kans om met leuke ideeën te komen voor een stoere en leuke speelplek via een online participatietool de Speeltuinbouwer. Samen met Speelplan zullen wij demonstreren hoe de Speeltuinbouwer werkt en kun je ter plekke jouw ontwerp maken en insturen.

 

Je kunt tot 8 juli een ontwerp maken, dus je kunt ook thuis een eigen ontwerp maken!

Speelplan is aanwezig tussen 14.00 en 16.00 in de speeltuin van de speeltuinvereniging LSV.

 

Tips en vragen?

Natuurlijk mogen ook volwassenen hun wensen en tips geven voor de inrichting van de speeltuin. Mail uw reactie voor 8 juli naar Daniëlle Elfert d.elfert@speelplan.nl onder vermelding van herinrichting speeltuin LSV.

Graag tot ziens en we zien jullie graag op 19 juni!

 

Dit is dus jullie kans om mee te beslissen over hoe de speeltuin er verder uit komt te zien en wat voor speeltoestellen er zullen komen. Maak vooral gebruik van deze kans!

Graag tot ziens in onze speeltuin op woensdag 19 juni aanstaande.Lees verder

Komt u in de voorjaarsvakantie (gratis) onze nieuwe speeltuin bekijken?

We zijn blij dat we weer open zijn! Ook zijn we blij met hoe de speeltuin er na de verbouwing uit is komen te zien.

Wij zijn trots op onze vernieuwde speeltuin en hopen dat er weer met veel plezier gespeeld zal worden.

Maandag 24 t/m zaterdag 29 februari kunt u daarom gratis een kijkje komen nemen in onze vernieuwde speeltuin.

De kinderen kunnen weer naar hartelust spelen en ook voor limonade wordt gezorgd.

Woensdag 26 februari zal er ook weer geknutseld worden: we gaan voorjaarsbloemen maken!

Komt u ook?Lees verder

Geen nieuwsbrief ontvangen? Hebben wij wel het juiste e-mailadres?

Afgelopen week is hij weer verstuurd aan alle leden: onze nieuwsbrief. Ben jij lid van onze vereniging, maar heb jij de nieuwsbrief niet in jouw mailbox ontvangen? Dan kan het zijn dat wij helaas jouw e-mailadres niet (correct) in onze administratie hebben staan 

Alsnog onze nieuwsbrief ontvangen en ook in de toekomst meteen op de hoogte zijn?
Stuur een e-mail naar info@leidschendamsespeeltuinvereniging.nl met daarin jouw lidmaatschapsnummer en het (juiste) e-mailadres en dan zorgen wij ervoor dat je de nieuwsbrief alsnog ontvangt!

De nieuwsbrief ligt binnenkort ook in ons clubhuis bij de bar!Lees verder

Waarom betalen niet-leden entree?

Welkom bij de Leidschendamse Speeltuinvereniging. Niet iedereen die bij ons wil komen spelen, wordt lid van onze vereniging. Dat is voor onze vereniging geen enkel probleem, want we willen niemand tot een lidmaatschap verplichten. Echter zijn wij in ons voortbestaan wel volledig afhankelijk van de inkomsten vanuit lidmaatschapscontributies, entreegelden en consumptieopbrengsten. Als vereniging willen wij ook graag voor iedereen een laagdrempelige en aantrekkelijke speelvoorziening zijn en blijven. Daarom vragen wij van elke bezoeker die geen lid is entreegeld à € 2,00 p.p. Jong of oud, valide of minder valide, spelend of niet spelend. Voor iedere bezoeker hebben en onderhouden wij met enkel vrijwilligers voorzieningen waar ook u gebruik van maakt. Of het nu onze kantine, terras, sanitair of speeltoestellen betreft. Het collectiviteitsprincipe waar binnen deze vereniging voor gekozen is, maakt dat wij alle kosten verdelen over alle gebruikers. De vraag waarom ouders, begeleiders, opa's en oma's en verzorgers ook entreegeld wordt gevraagd is daarmee naar ons idee verklaard. Wij zijn absoluut geen commerciële organisatie en wij krijgen geen subsidies. Uiteindelijk komen al onze inkomsten ten bate van nieuwe, uitdagende en veilige (speel-)voorzieningen voor iedere bezoeker.

Overigens kunt u voor €40 per kalenderjaar een gezinslidmaatschap aangaan (ongeacht het aantal kinderen). Wel rekenen wij éénmalig €2,50 inschrijvingsgeld. U kunt ook altijd na afloop van uw éénmalige bezoek aan de bar alsnog een lidmaatschap aangaan, waarbij wij uw dagentree in mindering zullen brengen.

Tot slot zoeken wij altijd nieuwe vrijwilligers die mee willen bouwen aan onze vereniging. Kijkt u ook op eens onze website voor onze exclusieve ledenactiviteiten en verhuurmogelijkheden. www.leidschendamsespeeltuinverening.nlLees verder

RABOBANK VERRAST LSV

Op woensdag 30 oktober is de Leidschendamse Speeltuinvereniging, gelegen aan de Rozenlaan 16A te Leidschendam verrast door de Rabobank Den Haag. In de afgelopen weken heeft deze organisatie onder haar leden weer gestemd voor de toekenning van een financiële bijdrage voor clubs en verenigingen uit het werkgebied van de bank. Al sinds enige jaren meldt de Speeltuin zich ook aan voor deze jaarlijkse actie welke bekend staat onder de naam Rabo Club Support. En dit jaar wederom niet zonder succes! In tegendeel zelfs want alle Rabobankleden uit de Haagse regio hebben de LSV verkozen tot het populairste bestedingsdoel. Door alle stemmen van de leden is er een bedrag van maar liefst € 3.492,41 toegekend! En vandaag heeft het bestuur van de LSV uit handen van mevrouw Nieuwenbrug-Serlé van Rabobank Regie Den Haag de cheque ter waarde van dit bedrag in ontvangst genomen.  
En dat komt heel goed uit in deze tijd vertelt Patrick Tol, die als commissaris materiaal uitlegt wat de plannen voor de komende maanden zijn. Er spelen op dit moment namelijk twee grote vervangingsprojecten. De gemeente gaat zeer binnenkort het voorste deel van de speeltuin vernieuwen. Nieuwe schommels, een trampoline, draaimolens en een klimtoestel in een compleet nieuwe inrichting. Daarnaast werft de LSV momenteel fondsen voor de nieuwbouw van een water- en zandspeelplaats die ook geschikt is voor mindervalide kinderen. Het moet namelijk voor ieder kind mogelijk zijn om te kunnen spelen, zeker in deze unieke speeltuin! We hopen dat ook deze plannen voor het einde van het jaar kunnen worden uitgevoerd, zodat begin 2020 feestelijk kan worden geopend met heel veel nieuwe attracties.


Lees verder

19 mei 2019 - Speeltuinbende in LSV

Een bezoek van de speeltuinbende aan de Leidschendamse speeltuinvereniging op maandag 13 mei 2019, heft laten zien dat veel kansen aanwezig zijn om de speeltuin ook voor minder valide kinderen aantrekkelijk te maken. Kleine aanpassingen in bijvoorbeeld bereikbaarheid, het duidelijk kenbaar maken van voorzieningen en mogelijkheden in het veld als op de website, zou de bereikbaarheid voor mensen met een beperking enorm kunnen vergroten. Ook het idee dat hiervoor dure aangepaste en exclusieve speeltoestellen noodzakelijk zijn is achterhaald gebleken. Het kunnen meespelen, bij de speelvoorziening kunnen komen is veel belangrijker!

 

Al met al is er ruim 2,5 half uur rond gekeken met een compleet team van beleidsmedewerkers, deskundigen, bestuurders, adviseurs van de NSGK en de Speeltuinbende én bovenal gebruikers. Giovanni die afhankelijk is van zijn rolstoel met begeleider was met zijn moeder op verzoek van de Speeltuinbende komen kijken waar zijn mogelijkheden lagen. Na afloop is er een kort rapport opgeleverd waar de LSV, de gemeente en andere overheden worden geïnformeerd, geadviseerd en gemobiliseerd om bij toekomstige ontwikkelingen meer rekening te houden met deze groep gebruikers. Tot slot is er met deze bril op nog een blik geworpen op de nieuwbouwplannen voor de zand- en waterspeelplaats. Hierop zal de voorkeursleverancier nog een keer gevraagd worden enkele aanpassingen te verwerken, zodat de meerwaarde voor kinderen met een lichamelijke beperking verder wordt vergroot. Al met al een zeer leerzame dag!Lees verder

23 mei 2019 - Unibail-Rodamco komt verven

Donderdag 23 mei 2019; 12.30 – 17.00 uur

Toen de LSV door Laura van het Vrijwilligerspunt van de gemeente werd benaderd met de vraag of wij wilde deelnemen aan de “maatschappelijke doe dag” van UNIBAIL-RODAMCO, de ontwikkelaar van de Mall of the Netherlands, waren we blij verrast. Voor vrijwilligers die zich willen inzetten op allerlei gebied staat de LSV namelijk altijd open! Op de vraag wat er zoal te doen is, hoefde niet lang nagedacht te worden. Veel zaken in de speeltuin hadden dringend behoefte aan een frisse verfbeurt. Zitbanken, hekwerken, schuurtjes, palen en kasten konden worden voorzien van een nieuw kleurtje. En zo kwamen zo’n 10 mannen en vrouwen in verftenue de speeltuin een volle middag helpen met schuren, gronden en verven, snoeien en boenen. Alles was door UNIBAIL tot in de puntjes geregeld en enkele vrijwilligers van de LSV waren aanwezig om te ondersteunen. Uiteindelijk was aan het einde van de dag het toegangshek en –gebouwtje, de banken, lantaarns, stroomkast en palen van vrolijke en bestendige kleuren voorzien. Als klap op de vuurpijl ook nog even de hagen gesnoeid en de boel weer netjes aangeveegd! Het was een zeer productieve dag, waarbij veel noodzakelijk werk is verricht. De LSV kijkt terug op een zeer geslaagde klusdag. Dank aan UNIBAIL en het Vrijwilligerspunt!Lees verder

6 juni 2018 - Speeldag voor het Leger Des Heils

Op 6 juni organiseren vier studenten van de Hogeschool Rotterdam, in samenwerking met de Leidschendamse Speeltuin Vereniging, een evenement geheel in het teken van een ander! Deze speeldag voor het Leger des Heils is voor iedereen (ook niet-leden) helemaal GRATIS. Het enige wat jij kunt doen is een oud kledingstuk meenemen, zodat we samen weer heel veel andere kinderen blij kunnen maken. De middag staat volgepland met een heleboel gezellige oud-Hollandse spelletjes* en er wordt gezorgd voor limonade en hapjes! Het hek is open van 13.30 tot 17.30 uurKomen jullie ook helpen? Samen maken we het verschil. Meer informatie: https://www.facebook.com/events/229618521130784/Lees verder

19 mei 2018 - Feestelijke opening nieuw speeltoestel

We trekken de kinderchampagne uit de kast, want.. we hebben iets te vieren! Sinds vorig jaar is de Leidschendamse Speeltuin in het bezit van een prachtig nieuw speeltoestel. Velen hebben hem al getest, maar we moeten hem natuurlijk nog wel even officieel openen! Daarom nodigen wij iedereen (ja, ook niet-leden) uit om dit op zaterdag 19 mei met ons te doen.  Vanaf 13.00 uur zullen we het hek open doen en zorgen meteen voor een feestelijk ontvangst. Van 13.30 uur tot 15.00 uur hebben we een te gekke roofvogelshow geregeld en.. daarna kun je ook nog eens met de vogels op de foto! Daarna zullen we met zijn allen de afterparty in gang zetten. Gezellig, toch? Tot dan! 

// GRATIS TOEGANG!Lees verder

31 maart 2018 - Paasontbijt

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud en lid van de Leidschendamse Speeltuin Vereniging? Kom dan gezellig met ons Pasen vieren. Uiteraard gaan we weer met zijn allen op zoek naar het Gouden Ei en is er daarna tijd voor een uitgebreid ontbijtje. Vind jij dit jaar het Gouden Ei? Inschrijven kan tot en met 24 maart en uitsluitend aan de bar. Ook vragen wij om een borg van €5,- per kind, achteraf krijg je dat uiteraard weer terug! Voor meer informatie kunt u terecht op ons mail-adres of op de Facebook-pagina. 

Lees verder

10 maart 2018 - Heel Nederland doet!

In samenwerking met het Oranje Fonds, staat op zaterdag 10 maart de grote NL-DOET actie op de planning. Altijd al iets voor de speeltuin willen betekenen? Dat kan! Van 10:00 tot 13:00 uur steken we met zijn allen de handen uit de mouwen om de Leidschendamse Speeltuin Vereniging weer op en top te maken. We zijn op zoek naar toppers die ons bijvoorbeeld kunnen helpen het terras zandvrij te maken, alle tafels en stoelen een grondige schoonmaakbeurt te geven of de spelletjeskast uit te zoeken. Voor lunch wordt uiteraard gezorgd! Helpen jullie ons mee? Graag! Meld je aan via https://www.nldoet.nl/klus/37837

Kunt u die dag niet, maar wilt u de speeltuin toch zo nu en dan eens komen helpen? Wees vrij om u aan te melden als vrijwilliger. Dan kunnen wij u af en toe benaderen, mochten wij meer van dit soort fijne initiatieven onder ogen komen. Lees verder

Winterperiode

In de maanden november, december, januari en februari is het toch net wat te koud om gezellig buiten te spelen. De Leidschendamse Speeltuin Vereniging hanteert daarom de openingstijden volgens de winterperiode. In deze maanden is de speeltuin uitsluitend open op woensdag van 13:30 tot 17:00 uur, op de vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur en de zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur. Vanaf maart zullen we weer de hele week open zijn. Maar.. niet getreurd! De maandelijkse kinderbingo en knutselmiddagen gaan nog wel gewoon door. Benieuwd naar de data? Neem eens een kijkje in de "agenda" of op onze Facebook-pagina! Voor vragen kunt u altijd terecht op ons e-mailadres (info@leidschendamsespeeltuinvereniging.nl) of bel tijdens openingstijden naar 070 320 04 48.

Lees verder

Fijne feestdagen en een gelukkig 2018!

Openingstijden in de Kerstvakantie:

Vrijdag 22 december - 13:30 tot 17:00 uur
Zaterdag 23 december - 13:30 tot 17:00 uur
Zondag 24 december - Gesloten
 
Maandag 25 december - Gesloten
Dinsdag 26 december - Gesloten
Woensdag 27 december - 13:30 tot 17:00 uur
Donderdag 28 december - 13:30 tot 17:00 uur
Vrijdag 29 december - 13:30 tot 17.00 uur
Zaterdag 30 december - 13:30 tot 17:00 uur
Zondag 31 december - Gesloten
 
Maandag 1 januari - Gesloten
Dinsdag 2 januari - 13:30 tot 17:00 uur
Woensdag 3 januari - 13:30 tot 17:00 uur*
Donderdag 4 januari - 13:30 tot 17:00 uur
Vrijdag 5 januari - 13:30 tot 17:00 uur
Zaterdag 6 januari - 13:30 tot 17:00 uur
Zondag 7 januari - Gesloten


Lees verder

2 december 2017 - Sinterklaasviering in de Speeltuin

Op zaterdag 2 december 2017 was het dan zo ver.. het Sinterklaasfeest in de Leidschendamse Speeltuin Vereniging. Een van de mooiste voordelen als lid zijnde, is de viering van dit soort gezellige dagen. Maar liefst 71 kinderen hebben zich aangemeld voor deze ochtend en we hebben met zijn allen erorm genoten. Er werden gretig taai-taai poppen vol met chocoladesaus, slagroom en spikkels versierd en alle kinderen hebben hun hart en ziel in de tekeningen gestopt. Na een (enorm hard en vals) liedje, stonden er maar liefst 4 enorme jute zakken met cadeaus voor onze deur! Ja, echt waar, de Sint had voor alle 71 stuk voor een stuk een mooi cadeau gekocht! We willen iedereen die zaterdag aanwezig was nogmaals enorm bedanken voor hun komst en hopen dat we nog veel vaker zoveel blije snoetjes in de Speeltuin mogen zien. Lieve Sinterklaas, tot volgend jaar! Namens het bestuur en alle vrijwilligers van de Leidschendamse Speeltuin Vereniging.

Lees verder

5 juli 2017 - Zomerfeest

Het is weer zover.. de zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het allergezelligste feestje van het jaar weer plaatsvindt in de Leidschendamse Speeltuin; het zomerfeest! Op 5 juli a.s. nodigen wij al onze leden uit om het begin van de zomer samen met ons te komen vieren. Er staat weer een hoop gezelligs op het programma. Ook benieuwd wat wij dit jaar voor alle kinderen in petto hebben? Kom woensdag dan gezellig bij ons langs! We kunnen alvast verklappen dat er weer een aantal mooie springkussens en spelletjes in de speeltuin te vinden zijn en aan leuke andere activiteiten is er natuurlijk geen gebrek. Het zomerfeest is uitsluitend voor onze leden en vergeet op de dag niet de uitnodigingen mee te nemen. Dit maakt het voor ons makkelijker en overzichterlijker! We hopen er, samen met al onze trouwe én nieuwe leden, weer een prachtige dag van te maken.

28/06/2017Lees verder

Vrijwilligers gezocht!

Wij zoeken vrijwilligers voor verschillende taken binnen onze speeltuin. Ben jij die enthousiaste man/vrouw (16+) die in de leukste speeltuin vanLeidschendam wil helpen met het organiseren van activiteiten voor kinderen? Kun jij onze speeltuin goed vertegenwoordigen op internet en in de media? Misschien ben je wel een kanjer op het gebied van secretariële taken of kun je juist goed klussen en zie jij onderhoudswerkzaamheden daar waar ze opdoemen? In dat geval ben jij wellicht voor ons een waardevolle en welkome collega. Wij zijn op korte termijn op zoek naar gezellige leden voor in ons bestuur. Ook kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken die willen helpen bij grote
schoonmaak-, opruim- en herstelklussen of met het (speel-)tuin en gebouwonderhoud. Ben je geïnteresseerd? Neem dan alsjeblieft contact met ons op door een mailtje te sturen met je contactgegevens, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Lees verder